duminică, 29 noiembrie 2009



GAFA DESPRE
EVREI IN FATA
UNUI EVREU 100%

Inteleptii spun( si mare dreptate au) ca niciodata nu stii cind intilnesti oameni noi, cu cine stai cu adevarat la masa. Nimic mai corect!
Eu am trait recent chiar pe pielea mea asta!
Aflata in compania mai multor prieteni din multinationale bancare, expati extrem de cosmopoliti si bine mobilati intelectual, intr-o atmosfera destinsa, am facut o mare gafa.Grupului nostru s-a alaturat si partenerul unui parizian nebun .Pina aici toate bune.Cum la masa eram tineri de diverse natii, s-a pornit o disutie pe teme de politica externa-a doua casa a mea. Si uite asa, intre ceva despre Afganistan, putin Obama, niste Iran, s-a ajuns si la conflictul israeliano- palestinian.Buuuuun. Si iata-ma, pe mine, adinc marcata de suferintele celor din Gaza, scotind gratios pe gura marea afirmatie ce era sa arunce masa in aer- "bietii palestinieni au fost decimati de-a lungul vremii. Pentru fiecare evreu omorit isi pierd viata zece palestinieni" Stupoare totala!!! Brusc, nou venitul in grup s-a albit la fata si a inceput sa strige din ambii plamini din dotare "That is wrong, so fucking wrong".

Si atunci m-a lovit brusc realitatea in fata: omul era 100% evreu.
Cum sa o dreg acum? Spunind adevarul- afirmatia mea nu era si convingerea mea ci doar concluzia unui recent raport ONU.

Si uite asa am scapat si am salvat seara! Am inteles pentru a mia oara ca niciodata nu stii cu cine stai la masa.Si am mai inteles ca trebuie sa fii extrem de atent la subiectele de actualitate externa alese- cine stie ce pui de taliban sau de evreu, sau de islamist convins se ascunde chiar la masa ta!