joi, 2 aprilie 2009

DESPRE CONVALESCENTA SUFLETULUI


DESPRE CONVALESCENTA SUFLETULUI




intr-o banala seara de primavra, la o ora chiar tupeista, satula de jurnalele de stiri cu acelasi continut, suprasaturata de infomatii de tipul-somaj,saracie, FMI si mai ales zeci de sfaturi si previziuni legate de criza economico- financiara, am decis sa evadez. si asta am si facut. a fost de ajuns o piesa buna cu versuri simple dar bine tintite. si iata pe unde am calatorit eu:

despre convalesecenta sufletului...

cit de greu este sa scrii despre iubire...la fel de greu cum e sa te gindesti la asta.
de ce?? pt ca odata fugindu-ti gindul catre dragoste incepi sa constintizezi cum iti e, cum traiesti povestea ta de iubire, cum mai arata sufletul tau.. si iata cit de usor sentimentele ies la suprafata, isi fac drum printre rani,unele tratate, altele inca deschise atit de rau incit pina si sa respiri te temi.. si atunci respiri incet, oftezi aproape in soapta pt a nu ainge cu respiratia ta ranile neajutorate ,inca atit de adinci,ale unui suflet devenit aproape lichid de atitea lacrimi...
........
spunem deseori ca iubirea este supraestimata, ca nu e chiar centrul universului uman.poate. si totusi, de ce chiar si celor mai puternici si orgoliosi oameni le e incomod pina sa se si gindeasca la acest subiect? oare nu ii doare? fie ca ei constinetizeaza lipsa dragostei, fie ca retraiesc amintiri ce apasa,oare rezultatul nu e acelasi? oare nu doare sa atingi acest subiect?
Si atunci, a evita sa vorbesti despre iubire devine egal cu a-ti tine ranile acoperite, ferite de povara unui nou suspin.hm.de parca e posibil sa te opresti a respira, de parca nu e clar ca atita timp cit ai nevoie de aer pt a trai, atita timp cit respiri, ranile tale respira odata cu tine si fiecare gura de aer le poate atinge.

.......si atunci nu e oare mai simplu sa inveti sa te accepti cu toate cicatricile mai mult sau mai putin vindecate ale sufletului tau, sa mergi inainte fara a te teme sa oftezi, fara a-ti tot feri ranile...nu e oare mai bine sa accepti ca toate sint parte din tine si sa le dai timp sa se vindece fara a impune tu termenul de expirare a convalescentei?